Monday, March 29, 2010

EMHC – Heren1: 2-2

In het regenachtige Eindhoven startte heren 1 afgelopen zondag voortvarend. In een goede eerste helft werd twee keer gescoord.

Eenmaal wist Floris Jansen te scoren uit de strafcorner, vervolgens tilde Bas Govaert de score naar 0-2, op aangeven van Robbert Ederer.

In de tweede helft begon EMHC met meer druk naar voren te spelen wat resulteerde in de nodige kansen. De verdediging bleek echter meermalen sterk te staan.

Helaas had de scheidsrechter halverwege de 2e helft niet door dat EMHC een vrij slag op de rand cirkel nam, en dus niet op voldoende afstand zoals de nieuwe regels voorschrijven. Door deze 1-2 ging EMHC nog meer naar voren spelen, waardoor wij de bal nauwelijks meer wegkregen. 5 minuten voor tijd wist EMHC dan ook de 2-2 te scoren.

In de laatste minuut wist Robbert Ederer een verre scoop vanuit het achterveld schitterend te controleren en door tikken naar Bas Govaert die voor de tweede keer die middag wist te scoren. Helaas vond ook deze keer de scheidsrechter het nodig de hoofdrol voor zich zelf op te eisen, hij keurde het doelpunt af wegens een te hoge stick van Robbert.

Zo weren ons in de laatste minuut 2 dure punten door de neus geboord.

Helaas is hier natuurlijk niets aan te doen, en hoort het bij het spelletje. Volgende week gaan wij paaseieren zoeken, de week daarop zal Weert in de Geusselt verschijnen.