Monday, April 26, 2010

Heren 1 – Nuenen: 4-1

De wedstrijd tegen Nuenen beloofde zeer spannend te worden.

De hekkensluiter uit de eerste klasse C kon tegen ons zijn laatste kans grijpen op handhaving. Na een aantal goede wedstrijden waaronder een overwinning tegen subtopper Helmond leek dit team dan ook eindelijk de weg naar boven gevonden te hebben.

Dankzij blessures en werkverplichtingen werd heren 1 aangevuld met Luuk Smeets uit Ja1, Robbert Salemans uit Jb1 en Jonas Linders uit Heren 2, die allen een zeer degelijke pot speelden.

In de eerste helft was het spel niet al te best. Over en weer werden fouten gemaakt en domme ballen ingeleverd. De beste kansen waren voor heren 1 maar toch wist Nuenen uit een strafcorner de onverdiende 0-1 te maken, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft kwam er een stuk feller en scherper Maastricht uit de kleedkamer. Al snel werden de 1-1 en de 2-1 op het bord gezet. Na enig tegenstribbelen van Nuenen werd het pleit beslecht door de 3-1 en 4-1.

Ik weet niet meer in welke volgorde, maar de doelpuntenmakers waren Robbert Ederer, Stijn Vreeswijk en Floris Jansen (2x).

Voor Nuenen is het seizoen nu wel voorbij en lijkt degradatie onafwendbaar. Voor ons daar en tegen liggen alle kansen nog open. Helaas won concurrent Upward waardoor we op hen nog steeds 4 punten achter liggen.

EMHC komt echter in het vizier met slechts 2 punten voorsprong.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen HCAS.