Sunday, December 6, 2009

Upward - Heren 1: 2-4

Een dag na 5 december stond de reis naar het verre, regenachtige en vooral koude Arnhem op de planning. Al daar bleek al snel dat Upward niet van plan was om ons nog meer surprises cadeau te doen. Al vanaf de eerste minuut zetten zij volle druk op onze verdediging. Maar met hier en daar wat kunst en vliegwerk werd de 0-0 stand vrij lang gehandhaafd. Tot enkele minuten voor de rust, waarin Upward een snelle counter plaatste, waarop keeper Arnold van Eekhout in eerste instantie nog mooi redde, maar daarbij wel een strafcorner moest weggegeven. Deze strafcorner werd onhoudbaar hoog in de kruising gepusht, waardoor we het warme en droge clubhuis in moesten met een 1-0 achterstand.

Na de rust was het spel van onze kant nog niet van het niveau van de vorige week, maar langzaamaan begon het wel allemaal een beetje te lopen. Al snel wist team-Benjamin Stijn Vreeswijk de stand dan ook gelijk te trekken. Maar direct na de 1-1 wist het wakker geschudde Upward de 2-1 binnen te tikken.

Het leek net alsof deze tweede goal ons eindelijk uit onze winterslaap haalde. Met hervonden beleving werd er steeds aanvallender gespeeld, waarop Upward alleen nog maar kon verdedigen. Zelfs 5 minuten met 10 man wegens een gele kaart voor ondergetekende werden met verve doorstaan.

Na enige tijd wist Thomas Rietveld de verdiende gelijkmaker binnen te tikken op aangegeven van Rick Gerzon, die zelf, 10 minuten voor tijd de 2-3 maakte.

Upward trachtte met een extra aanvaller nog wat aan de score te doen, maar 3 minuten voor tijd scoorde Robert Ederer de bevrijdende 2-4, waardoor de buit binnen was.

Gelukkig dus toch nog een mooie afsluiter van een ronduit slecht verlopen eerste seizoenshelft. Met de 9 punten die we tot dusver bij elkaar gesprokkeld hebben staan we wel nog in de degradatiezone, maar niet meer onderaan. De teams direct boven ons zijn ook nog niet ver van ons uitgelopen.