Monday, November 30, 2009

Ede - Heren 1: 4-2

Na een autoreis van ruim 2 uur waren de benen toch wel een beetje stijf geworden. Gelukkig was er ruim voldoende tijd voor een gedegen voorbereiding.

In de eerste minuten startte er dan ook een ongekend fel Maastricht dat kans na kans versierde en vrij snel de 1-0 binnen schoot via Thomas Rietveld.

Na deze goal ontstonden er nog zo’n 4 kansen die eigenlijk tot goals hadden moeten leiden. Maar het was Ede dat halverwege de eerste helft wakker leek te worden en via een strafcorner en 2 velddoelpunten de stand naar 3-1 omboog. Vlak voor de rust wist de kersverse spits Bas Govaert de stand nog tot 3-2 te brengen.

In de 2e helft was Maastricht nog steeds een stuk feller en eigenlijk beter, maar uit een snelle counter scoorde Ede, tot overmaat van ramp, de onverdiende 4-2.

Uit een strafcorner wist wederom Bas Govaert 10 minuten voor tijd nog de 4-3 te maken, maar ondanks 2 keer geel voor Ede wou de bal er simpelweg weer niet in.

Wederom werden er geen 3 punten mee naar huis genomen, maar het spelbeeld geeft zeker reden tot optimisme. Eindelijk was er weer de beleving en felheid die de afgelopen weken nog al eens ontbraken. Helaas viel het kwartje weer niet onze kant op, maar het zit er absoluut aan te komen dat ook wij eens geluk zullen gaan hebben!