Monday, October 5, 2009

Heeze – Heren1: 2-1

Veel Brabantse clubs blinken uit in een speltype dat getypeerd wordt door het zich ingraven in eigen cirkel, een hele wedstrijd verdedigen en dan met een spaarzame counter toch hun goaltje mee te pikken. Afgelopen zondag was zo’n zondag.

Zonder verdedigers Bas, Gijs en Roderick, maar met Roel en Jasper vanuit heren 2 traden wij aan in en tegen Heeze.

In de eerste helft startte een zeer fel en aanvallend Maastricht, wat resulteerde in vele kansen en strafcorners. Het was dan ook een wonder dat er na 34 minuten nog maar 0-1 op het scorebord stond; na een goal van Floris Jansen.

In de laatste minuut van de eerste helft ging het echter toch nog mis. Via een mislukte strafcorner van Heeze belandde de bal in de goal, waardoor het volkomen tegen de verhouding in 1-1 stond.

In de tweede helft was er continu het zelfde beeld. Heeze stond met 10 man in eigen cirkel en wij moesten proberen hier door heen te breken. Toen vervolgens ook de scheidsrechters ons niet wilden beschermen tegen het onophoudelijk hakken en zagen van de mannen van Heeze sloeg de frustratie bij sommigen toe. Benjamin Stijn en de immer rustige Paul Mes liepen dan ook tegen een gele kaart op, wegens commentaar op de leiding.

Tot overmaat van ramp verzilverde Heeze een, uit een counter verdiende strafcorner, waardoor de stand op 2-1 kwam te staan. Dit bleek ook de einduitslag.

Al met al een zeer teleurstellende zondag. Na twee redelijk goede wedstrijden tegen de twee titelkandidaten hadden wij een stuk meer verwacht tegen middenmotor Heeze, tegen wie wij natuurlijk gewoon 3 punten moeten pakken.

Komende zondag tegen EMHC is het dan ook tijd voor revanche, niet in de minste plaats omdat dit team ons 2 jaar geleden liet degraderen.