Monday, October 12, 2009

Heren1 - EMHC: 3-1

Na het onnodige verlies tegen Heeze van vorige week stond er deze zondag de kraker tegen EMHC op het programma. Het team dat ons 2 jaar geleden uit de 1ste klasse stootte.

In de eerste 10 minuten werd duidelijk dat ook EMHC met minder dan 3 punten geen genoegen zou nemen. Ze speelden met volle druk op onze verdediging, waar wij slechts met spaarzame counters uit konden komen. Halverwege de eerste helft wist EMHC dan ook een van hun strafcorners te verzilveren, 0-1, op dat moment een terechte stand.

Vanaf dat moment begon Heren 1 echter te draaien, alsof de tegentreffer ons wakker geschud had. Het spel werd wat constanter en er ontstonden goede veld kansen. Teamjongste Stijn Vreeswijk wist hiervan optimaal te profiteren, hij tikte op aangeven van Rick Gerzon de 1-1 binnen. Dit bleek ook de ruststand.

In de tweede helft startte een nog feller en sterker Maastricht. Dit offensief leidde tot twee schitterende treffers van Robert Ederer en, wederom, Stijn Vreeswijk, die na de wedstrijd terecht tot ‘Man of the Match’ verkozen werd.
De rest van de tweede helft trachtte EMHC de schade te herstellen. Vele strafcorners en aanvallen volgden. Maar door een briljant keepende Arnold van Eekhout en een solide verdediging en middenveld bleef de 3-1 stand gehandhaafd, waardoor de 3 punten meer dan terecht in Maastricht bleven.

Tot slot: nadat de regen opklaarde boven de Geusselt bleken ook deze zondag weer vele mensen weer en wind getrotseerd te hebben om ons aan te moedigen. Dank daarvoor! Ik hoop dat u allen genoten hebt!