Monday, September 7, 2009

Voorbeschouwing Heren1-Upward

Oefenwedstrijd MHC-TegelenKomende zondag gaat het dan echt beginnen. Het nieuwe seizoen van Heren 1, terug in de 1ste klasse!

De begeleiding
Velen zullen inmiddels wel weten dat ‘ras-MHC-man’, Paul Mes, wederom het coachschap van heren 1 op zich zal nemen. Hij is al enkele weken vol overgave en met veel enthousiasme bezig met de groep. De management taken zullen dit jaar vervuld worden door onze nieuwe manager Huib van den Boogaard. Voor velen wellicht nog een onbekende, maar hier zal ongetwijfeld snel verandering in komen!

Selectieperiode

Al op 11 augustus werd er begonnen met trainingen en wedstrijden. Voor deze selectieperiode hadden zich 33 man aangemeld. Na enkele afmeldingen en door diverse selectie-momenten zal het nieuwe Maastricht heren 1 bestaan uit 17 man, waarvan er 14 man meegaan op zondag.

In het team zitten vele oud-bekenden: Gijs Boereboom, Arnold van Eekhout, Rick Gerzon, Bas Govaert, Roderick Jacobs, Floris Jansen, Tim Jansen, Piere Pirani, Bob Touwslager, Luuk de Wert en ondergetekende. Buiten deze oud-bekenden zijn er ook enkele nieuwe namen binnen de selectie te vinden: Niels van Luijt (voorhoede), (voorhoede), Thomas Rietveld (middenveld), Stijn Vreeswijk (middenveld), Roel Vaes (middenveld), Maarten Burbach (verdediging) en Robbert Ederer, die na 1 jaar Scoop toch maar weer terug is gekeerd bij MHC. Voor alle namen en posities op een rijtje en voor foto’s bij de namen kijkt u eens op onze team-pagina.

Oefenwedstrijden
Gedurende de voorbereiding werden er enkele wedstrijden gespeeld:

  • MHC – HOD 6-2
  • MHC – Westland 6-1
  • MHC – Tegelen 8-3
Limburgcup
  • MHC – Weert 0-0
  • MHC – Tegelen 6-1
  • MHC – Scoop 8-1
  • MHC – Venlo 0-2
De poule
De KNHB heeft dit jaar besloten de oude 1ste klasse poules wat door elkaar te ‘husselen’. Zo ontmoeten wij komend jaar een drietal tegenstanders die wij nog nooit eerder troffen: Upward (Arnhem), Nuenen en Ede.

Oude bekenden van de seizoenen 2006-2008 zijn Venlo, Weert, Gemert, Heeze, Helmond en HCAS. Daarbij hoort ook aartsvijand EMHC, die door inschakeling van enkele buitenlanders ons, een jaar geleden, onterecht uit de 1ste klasse stootte. Wij kunnen dan ook niet wachten tot deze ontmoeting!

Voorspellingen over de mogelijkheden, beoogde posities, doelstellingen en dergelijke zijn moeilijk, zo niet onmogelijk. Vanzelfsprekend is óns eerste doel lijfsbehoud. Het tweede doel is zo hoog mogelijk in het linkerrijtje eindigen. Velen zullen dit voor een promovendus een te hoog gegrepen doel vinden. Ik ben echter van mening dat we met onze nieuwe aanwisten toch enkele teams zullen gaan verassen!

Komende zondag 13 September
Komende zondag zal voor ons het nieuwe seizoen beginnen tegen Upward uit Arnhem, om 14:45 op de Geusselt. Wij hopen dat wij ook dit seizoen weer een beroep mogen doen op al uw enthousiasme en overgave, die ons vorig jaar zover gekregen heeft. Wij zullen er staan, u ook?

Michiel Rietveld namens heren 1

No comments:

Wider Two Column Modification courtesy of The Blogger Guide