Monday, September 21, 2009

MEP – Heren1: 5-2

Na de weinig overtuigende en nipte overwinning van vorige week tegen Upward, moest afgelopen zondag aangetreden worden tegen MEP.

MEP is afgelopen jaar gedegradeerd vanuit de overgangsklasse en wordt in onze poule als één van de belangrijkste titelkandidaten gezien.

In de 1ste helft nam MEP gelijk al het initiatief. MEP speelde met veel druk op onze verdediging waardoor wij er maar moeilijk en spaarzaam uitkwamen. Tot grote kansen in de eerste helft leidde dit openingsoffensief van MEP echter niet. In de rust stond het echter toch 2-0 voor MEP?! Een onfortuinlijk eigen doelpunt en een dom weggegeven strafbal gaven MEP de, op dat moment, toch wel terechte voorsprong.

In het begin van de 2e helft startte er een veel feller, scherper en strijdlustiger Maastricht. MEP kon hier slecht mee om gaan, waardoor er kans na kans gecreëerd werd door ons. Helaas versierde het efficiënt spelende MEP 2 strafcorners die zij beiden direct benutten. Met de 4-0 achterstand op het bord en het overwicht op het veld wisten wij nog wel 2 keer te scoren via Niels van Luijt. Maar om aan alle illusies een einde te maken scoorde MEP, dat halverwege de tweede helft weer beter begon te spelen, ook nog de 5-2, wat tevens de eindstand was.

Al met al was het een teleurstellende zondag voor de mannen van Heren 1. Na een uitermate zwakke eerste helft beloofde de start van de tweede toch nog een mooie zondag, maar ach, zo hard kan sport af en toe zijn.

Volgende week komt de andere van de twee titelkandidaten op bezoek in de Geusselt: Limburgs Kampioen Venlo!

Dat dit wederom een zware pot zal worden staat natuurlijk vast, maar wij gaan er alles aan doen om het Venlo van het begin af aan wél moeilijk te maken. En gebaseerd op de tweede helft afgelopen zondag zit er wat ons betreft absoluut een stunt in!

Tot zondag, 14:45, de Geusselt!