Monday, May 11, 2009

Oedenrode – Heren 1: 0-3

Promotie, promotie, promotie. Dit is de enige gedachte die dezer dagen bij de spelers van Heren 1 door het hoofd speelt. Na de schandalige degradatie van vorig jaar, is terugkeer naar de 1ste klasse nu wel heel dicht bij.

Volgende week staat de laatste wedstrijd tegen Tegelen op het programma, maar eerst diende afgelopen zondag afgerekend te worden met Oedenrode.

Al snel in de eerste helft wist Christian van den Broek via een harde slag de keeper van Oedenrode te passeren. De 0-1 bleek na 35 minuten ook de ruststand.

In de tweede helft wist Maastricht wederom het spel te domineren, waarop Oedenrode enkel kon reageren met wat spaarzame counters.

Halverwege in de tweede helft wist Christian van den Broek wederom te scoren met een harde slag op het open doel, nadat de keeper van Oedenrode al gepasseerd was. Ook bij de derde goal was er een rol weggelegd voor Christian, die met een harde slag een tip-inn voor mid-midden Bob Touwslager mogelijk maakte.

Fantastisch dat afgelopen zondag de aanval weer eens als vanouds goed draaide, maar de echte complimenten gaan naar de mannen die het gehele seizoen al achterin hun uiterste best doen om vijandige goals te voorkomen. Gijs Boereboom, Kris Bermans, Bas Govaert, Jasper Crijnen, Rick Gerzon en ondergetekende wisten vandaag, met grote overtuiging, voor het eerst dit seizoen de ‘nul’ te houden.

Dit, in combinatie met een goed draaiende aanvalsmachine, beloofd natuurlijk een schitterende wedstrijd voor komende zondag.

Want zoals vele van jullie al zullen weten wordt komende zondag een echte ‘alles-of-niets-wedstrijd’!

Weet Maastricht heren 1 te winnen, zal het komende jaar, na een jaar afwezigheid, weer spelen in de 1ste klasse, waar het natuurlijk minimaal thuis hoort. Maar, speelt heren 1 gelijk of verliest het, dan gaat een heel jaar hard werken verloren zonder enig resultaat.

Wij hopen dan ook van harte dan een ieder met een groot MHC hart ons komende zondag naar de overwinning komt schreeuwen.

Zondag 17 mei, 14:45, de Geusselt, wij zullen er staan, u ook?