Thursday, May 21, 2009

Laat mij u terug nemen naar zo’n 12 maanden geleden

Ondanks alle hoopvolle verwachtingen, na het eindigen op de 3e plaats in het seizoen 2006-2007, gebeurde het onwaarschijnlijke. Heren 1 degradeerde na 2 jaar 1ste klasse terug naar de 2e klasse.
Dat de 2e klasse niet bij een club als MHC hoort, snapt natuurlijk iedereen. Achter de schermen werd er in de zomer dan ook hard gewerkt om heren 1 weer op de rails te krijgen. Een Duitse ‘top-coach’ werd aangetroikken en door de spelers en STM werd er hard gezocht naar nieuwe aanwinsten.
Helaas bleek de ‘top-coach’ er na enkele weken al geen zin meer in te hebben en het aantal nieuwe spelers viel ook wat tegen.
Omdat er niet binnen enkele dagen een nieuwe coach gevonden kon worden werd besloten het trainen en coachen onder leiding van onze twee team-oudsten Bas en Bob te laten plaatsvinden. Natuurlijk niet een ideale oplossing, maar gelukkig wist iedereen hier voldoende volwassen mee om te springen, zodat er in de eerste wedstrijden ondanks alles toch gewoon gewonnen kon worden.
Na enige weken zonder trainer/coach was daar de hulp van Ton Stille die bereid was gevonden de periode te overbruggen tot er een nieuwe coach werd gevonden.

In deze periode vond helaas ook het absolute dieptepunt van het seizoen plaats. Op een vrijdagavond werd Duncan Nekeman, na een avondje stappen met een deel van het team, ernstig verwond met wat kapot glaswerk. Ik denk niet alleen een dieptepunt in het leven van Duncan maar ook een dieptepunt voor het gehele team. Gelukkig werden de daders direct gepakt, en gaat het met Duncan in tussen ook een stuk beter, getuige zijn niet aflatende steun tijdens alle thuiswedstrijden!

Eind oktober werd duidelijk dat Paul Mes de man was die voor de rest van het seizoen de leiding op zich zou nemen. Paul speelde in het seizoen 2006-2007 nog enige wedstrijden mee in de verdediging van Heren 1. Nu zou hij op de bank plaats nemen om de tactiek uit te zetten. Wegens een morrend thuisfront werd Paul in enkele uitwedstrijden en trainingen wel nog vervangen door Gerard Hentenaar, Bas Meijers en Jan Orie.

In de winterstop bleek dat Heren 1 het ondanks alle randzaken toch nog prima gedaan had. Met trots werd achter de gedoodverfde kampioen Helmond de 2e plaats bezet gehouden.
Qua randzaken verliep 2e seizoenshelft onder de leiding van Paul Mes een stuk rustiger dan de eerste. Wel werden er enkele cruciale wedstrijden verloren, waardoor de 2e plaats toch steeds meer in gevaar kwam.
Gelukkig lieten onze naaste concurrenten ook de nodige punten liggen, waardoor afgelopen zondag in de laatste wedstrijd tegen Tegelen de promotie veilig gesteld kon worden.

In een, voor de zoveelste keer dit seizoen bomvolle Geusselt, werd afgelopen zondag na een slechte en zenuwachtige eerste helft Tegelen met 4-0 overtuigend verslagen. Na het bevrijdende fluitsignaal kon er dan eindelijk een eind gemaakt worden aan een bewogen seizoen met vele diepte-en hoogtepunten.

Tot slot zijn enkele dankwoorden natuurlijk op zijn plaats:

Paul Mes, voor zijn fantastische coach-periode. Overigens wordt ook zijn wederhelft bedankt, dat wij hem toch weer elke zondag mochten ‘lenen’!
De mensen van STM. De mensen achter de schermen, die bergen verzetten om voor ons zo veel mogelijk te maken. Fantastisch!
Kris Bergmans en Remco Schouten, die na 1 uitstekend seizoen in heren 1 helaas de club weer moeten verlaten.
Christian ‘Hondje’ van den Broek, voor vele jaren dé spits van Heren 1, maar aan alles komt een einde. Wegens studieverplichtingen zal Chris komend seizoen ergens anders zijn geluk gaan beproeven.
Ankie van Geffen, die elke zondag en maandag weer met veel enthousiasme onze stukjes ontvangt, perfectioneert en op de MHC-site zet.
Al onze interimcoaches, Ton, Gerard, Bas en Jan.

Maar vooral willen wij alle mensen bedanken die in weer en wind aan de lijn stonden om ons bij te staan. Werkelijk onbetaalbaar.

Tot volgend seizoen.

Bas
Bob
Arnold
Duncan
Floris
Tim
Gijs
Jasper
Luuk
Piere
Rick
Freek
Roderick

Kris
Remco
Christian

Michiel Rietveld

No comments:

Wider Two Column Modification courtesy of The Blogger Guide