Monday, April 20, 2009

Heren1 - Helmond: 2-2

Waar het AZ zaterdag avond niet lukte om direct kampioen van Nederland te worden, kwam Helmond afgelopen zondag naar de Geusselt met als doel wél zo snel mogelijk kampioen te worden. Dat wij hier natuurlijk niet aan mee gingen werken stond bij voorbaat al vast.

In de eerste helft was het spel van beide kanten wat zenuwachtig. Het was vooral Helmond dat aanviel, zodat wij enkel met hier en daar een counter konden uitvallen.
Helmond versierde dan ook strafcorner na strafcorner, maar dankzij een goed functionerende corner-verdediging bleef het de gehele eerste helft 0-0, wat ook de ruststand was.

Na ongeveer een minuut spelen in de tweede helft wist Bob Touwslager een schitterende steekpass te geven op Rick Gerzon, die prachtig vrijliep. Toen hij de bal vervolgens bij Remco Schouten wist te krijgen, hoefde deze hem er enkel nog in te prikken.

De 1-0 voorsprong werd echter halverwege de 2e helft weer uit handen gegeven doordat Helmond eindelijk, via een variant, wel uit de corner wist te scoren.

Toen vervolgens Helmond enkele momenten daarna wederom de corner scoorde, waren de rollen ineens omgedraaid. Met nog enkele minuten op de klok keken wij ineens tegen een achterstand aan.

Gelukkig hebben ook wij een zeer goede corner. Vlak voor tijd wist Tim Jansen onze eerste, en enige corner van de wedstrijd, er schitterend in te schieten.

Al met al was de 2-2 een terechte uitslag. En gezien het verlies van onze directe concurrenten, mogen wij absoluut niet klagen over de afgelopen zondag. Wij staan nog steeds op de tweede plek, met 2 punten voorsprong op de nummer 3.

Zoals bijna elke zondag wil ik ontzettend graag het publiek bedanken. Wat een mensen!
Schitterend dat er zoveel mensen met een groot MHC-hart langs de lijn stonden. Dit heeft ons absoluut geholpen! Nogmaals dank!

Ps. Ik zag veel mensen met foto-camera’s langs de lijn. Mochten mensen mooie foto’s gemaakt hebben zouden wij ze graag ontvangen!