Monday, April 6, 2009

Meerssen – Heren 1: 3-4

Om de zwaarbevochten tweede plaats te behouden diende afgelopen zondag van streekgenoot Meerssen gewonnen te worden. Na een bewogen thuiswedstrijd (5-2) beloofde de uitwedstrijd wederom een wedstrijd op het scherpst van de snede te worden.

In de eerste helft wist Floris Jansen al snel via een briljante persoonlijke actie de 0-1 binnen te tikken. Helaas waren de beide scheidsrechters vandaag niet van een voldoende niveau, waardoor Gijs Boereboom na een lichte fysieke actie een onterechte gele kaart tegen zich getrokken zag worden. Gelukkig was wederom Floris Jansen al snel daar om de 0-2 binnen te tikken.

In de tweede helft begon Meerssen wat meer mee te doen in de wedstrijd, en werd het met de 1-2 na 2 minuten in de 2e helft toch nog een echte derby. Na wat kansen over en weer, wist Remco Schouten het verschil toch weer naar 2 doelpunten te trekken. Toen vervolgens Tim Jansen ook nog eens de 4-1 kon scoren leek er al helemaal niets meer aan de hand.

Helaas wist ondergetekende aan het einde van de tweede helft zijn aanvaller niet voldoende af te stoppen, waardoor Meerssen met de 2-4 wederom dichtbij kon komen. Nadat Tim Jansen een te gemakkelijk gegeven strafbal niet wist te scoren kon Meerssen via een schitterend ingeschoten strafcorner toch nog dichterbij komen. Met nog 5 minuten op de klok was het met de 3-4 stand op het bord toch nog behoorlijk spannend.

Gelukkig konden na 70 minuten de 3 punten gewoon mee naar Maastricht. Maar natuurlijk niet voordat we flink genoten hadden van het fantastische feestje dat Meerssen mede voor ons georganiseerd had.

Tot slot willen wij graag al die mensen met een geweldig groot Groen-wit hart bedanken die de moeite hebben genoten om helemaal naar Meerssen af te reizen om ons te steunen in onze strijd voor promotie. Geweldig!

Volgend weekend zullen wij over het gehele land naar paaseieren aan het zoeken zijn.
Zondag 19 april zal nummer 1 en gedoodverfd kampioen Helmond afreizen naar de Geusselt. Na de absolute afgang van vorig jaar (7-2) zijn wij er natuurlijk op gebrand deze keer wel een goed resultaat neer te zetten. Kortom, zondag 19 april, 14:45, spektakel!