Monday, September 15, 2008

Wijchen- Heren 1: 1-4

De eerste competitiewedstrijd van een nieuw seizoen. Een seizoen dat maar één enkel doel kent: promotie terug naar de 1ste klasse.

Na een verre van ideale voorbereiding, maar met onze nieuwe aanwinsten Remco, Gijs, Jasper, Duncan, Freek en Chris zijn wij afgelopen zondag afgereisd naar Wijchen.
Wijchen handhaafde zich afgelopen jaar onderaan in de middenmoot van de 2e klasse, maar over het algemeen zijn juist dit soort teams, die sinds de jeugd samen hockeyen en zeer fysiek hockey spelen, moeilijk te bestrijden.

Gelukkig liep de strafcorner van Tim Jansen zeer goed, hij plaatste twee maal de bal prachtig in de rechter kruising. Nadat Wijchen met enig fortuin ook een strafcorner wist te verzilveren, wist Christian van den Broek ook nog een strafcorner te benutten met een ouderwetse slag.

In de tweede helft namen wij een tandje terug, waardoor Wijchen iets meer in hun spel kon komen. Maar dankzij een solide verdediging, en een ijzersterk keepende doelman Arnold van Eekhout is de overwinning geen moment meer in gevaar geweest en kon Floris Jansen zelfs nog tekenen voor de 1-4. En zo hebben de mannen van Heren 1 die bijna vergeten waren wat winnen ook al weer was, eindelijk dat heerlijke gevoel weer kunnen ervaren.

Wedstrijden zoals tegen Wijchen moeten simpelweg gewonnen worden, maar in deze sterke poule wachten er zwaardere wedstrijden waar wij er als relatief nieuw team als een hecht collectief zullen moeten staan.
De weg is nog lang, maar de juiste richting is in ieder geval ingeslagen.

Michiel Rietveld

No comments:

Wider Two Column Modification courtesy of The Blogger Guide