Monday, May 5, 2008

Heren 1 - Hopbel: 1-2

Wederom stond er afgelopen zondag een 6-punten wedstrijd op het programma. Als je wint, doe je zeer goede zaken. Verlies je, dan wordt het nog een moeilijk verhaal.
Hopbel uit Schijndel, dat 1 plekje onder ons op de 10e plaats van de ranglijst stond, begon gelijk met volle druk aan te vallen. Maar de verdediging, onder leiding van Paul Mes die afgelopen zondag voor de laatste keer mee deed, stond prima. En na enige tijd konden wij ook aan aanvallen gaan denken.

Vanuit een prachtige combinatie via de rechterkant kon Christian van den Broek de bal in de goal krijgen, waardoor we 1-0 voor kwamen en er geen vuiltje aan de lucht leek.
Enkele minuten later, wist Hopbel echter via een hard ingeschoten vrije slag de bal keurig achter Arnold te ‘tippen. 1-1

Deze score was ook de ruststand, maar gezien ons veldoverwicht en veel betere en mooiere spel, was er niets aan de hand. Het leek dan ook maar een kwestie van tijd voordat wij weer op voorsprong zouden komen. Hopbel dacht hier echter heel anders over. Gedurende de gehele 2e helft hebben zij met 11 man in hun cirkel verdedigd. En met succes.

In totaal kregen wij 12 strafcorners, die er door het droge veld en het uitmuntende keeperswerk van de Schijndelse keeper maar niet in wilden vliegen. Ook alle veldkansen werden niet benut.

En wanneer je zelf je kansen niet maakt…

Hopbel kwam de gehele tweede helft 2 keer in onze cirkel, waarvan de eerste keer 10 minuten voor tijd was. En net deze ene kans weten zij nog binnen te schieten ook. 1-2

Het is ontzettend frustrerend om op deze manier zo’n belangrijke wedstrijd te verliezen. Maar het is niet anders, ook dit hoort bij de sport.
Over twee weken staat er wederom een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Dan mogen wij naar Asten. En dank zij het verlies van afgelopen zondag zal ook dat weer finalewedstrijd worden.